Obundenhet är frihet

Jag har gått in i en jätte spännande
utvecklingsprocess där jag varje dag aktivt väljer att träna obundenhet, eller att vara detached som det så fint heter. Det är verkligen super intressant. Jag känner mig mer och mer fri, och har också byggt upp en styrka och egenkraft.
Jag har också fått se ännu ett lager av omedvetenhet som pågår i mitt liv ?☝?

Saker som jag gör och säger eller hur jag reagerar på olika händelser som egentligen bara handlar om mitt EGOs story om vem jag tror att jag är. Illusionen. Den falska bilden av mig.

EGOt vill identifiera sig med alla möjliga saker. Det är en typ av kontroll, vilket är tryggt i stunden men så småningom bygger den identifikationen ett fängelse. Speciellt om man är en sökare som inte nöjer sig med bekvämligheten utan vet att det finns mer att utforska.

Att träna obundenhet för mig innerbär att jag släpper taget om olika saker jag möter i livet. Jag identifierar mig inte med dom.

Jag släpper taget om situationer, möte med människor, saker jag gör och även tankar och känslor. Jag låter saker komma och gå, utan att fastna i dom, analysera eller bygga stories.
Jag släpper taget, och går vidare med ett öppet hjärta. Förutom frihet så ger detta mig en harmoni som jag är djupt tacksam över.

Jag kan vara mig själv mycket mer i varje situation, för jag har mer och mer släppt taget om en bild jag trott att jag behöver leva upp till.

Det finns flera dimensioner om detta med bundenhet och obundenhet. För er som traskar på den andliga vägen och har intresse av djupet bakom så sägs det också att det är en attityd som frigör oss ifrån karma. Både dålig och god karma. Att vara obunden gör att vi slipper återuppleva saker och vi slipper återvända till en viss typ av situation gång på gång.

Vi kan alltså fortsätta vår vandring här på jorden och uppleva fler nya saker i stället, om vi nu vill det. ? Detta är dock en djup och låååång skola, så jag lämnar det för denna gången och håller mig till att tipsa om att träna på obundenhet och uppleva friheten det ger.

Släpp identifikationen du har byggt kring dig själv. Det kan vara jobbet, din partner, dina barn, din konst, ditt hem, din instagram, dina kläder, dina åsikter, ditt förflutna, din bild av framtiden, dina föräldrar osv.

Det kan hända att ditt ego går bananas lite i början och att du blir ledsen eller provocerad men det är rädslan av att tappa kontrollen, så det är bara att poppa en påse popcorn och titta på ditt ego med kärlek, som en rolig film. ?☝?

Wow. Det finns mycket att utforska och uppleva bortom illusionen vi byggt upp. Den du tror att du är. ?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *