Om mig

Vid 21 års ålder insåg jag att jag stod inför ett viktigt beslut. Jag hade hamnat i ett vägsjäl, och det fanns bara en sak att göra. Att väja. De valet jag stod inför var att leva eller dö. Jag valde livet.

Jag fattade beslutet med ett enda fokus, och det var att finna djupet i mig själv. Att älska, respektera och njuta av mitt eget varande oavsett vilka utmaningar livet vill roa sig med att plåga mig med. Med ett fattat beslut av att fortsätta leva så insåg jag också att jag har X antal år på denna planet oavsett om jag gillar det eller inte. Det betyder att jag behövde acceptera allt som livet innebär. Det betyder att jag behövde acceptera all den smärta jag upplever att livet levererade där och då, och att jag behövde acceptera det absolut svåraste; den jag är. För någonstans förstod jag, att bakom allt självhat så är den enda relationen jag någonsin kan ta för given, relationen till mig själv.

Åren som kom efter mitt fattade beslut har innehållit ALLT. Dom har varit underbara, fruktansvärda, levande, tomma, smärtsamma, lyckliga och fyllda av både hat och kärlek. På ett sätt skulle jag aldrig vilja göra om denna ”resan”. Men åh andra sidan skulle jag valt att göra om den gång på gång, med vetskapen om resultatet jag har idag. Det har gjort helvetes ont att förändra min verklighet, utforska mina inre demoner och ändra världsbild. Men det har varit så värt det! Jag fortsätter utforska mig själv på resan genom livet och delar med mig av verktyg och perspektiv som är och har varit avgörande och värdefulla för mig och mitt växande.

Martina Ahlstrand

Foto: Simon Hedberg