Varje gång livet suger så har du möjligheten att lära känna dig själv

Vid 21 års ålder insåg jag att jag stod inför ett viktigt beslut. Jag hade hamnat i ett vägsjäl, och det fanns bara en sak att göra. Att väja. De valet jag stod inför var att leva eller dö. Jag valde livet.

Jag fattade beslutet med ett enda fokus, och det var att finna djupet i mig själv. Att älska, respektera och njuta av mitt eget varande oavsett vilka utmaningar livet vill roa sig med att plåga mig med.

Med ett fattat beslut av att fortsätta leva så insåg jag också att jag har X antal år på denna planet oavsett om jag gillar det eller inte. Det betyder att jag behövde acceptera allt som livet innebär. Det betyder att jag behövde acceptera all den smärta jag upplever att livet levererade där och då, och att jag behövde acceptera det absolut svåraste; den jag är. För någonstans förstod jag, att bakom allt självhat så är den enda relationen jag någonsin kan ta för given, relationen till mig själv.

Idag älskar jag livet, och ofta älskar jag mig själv på djupet.Jag tycker att det är underbart att leva och få möjligheten att uppleva livet från en människas perspektiv. Dock mår jag inte så himmla bra alltid. Jag är fortfarande en känslig individ och vissa perioder mår jag fruktansvärt dåligt, trots att jag jobbat aktivt på min egen utveckling i många år.

Vad är skillnaden? Skillnaden är att jag efter många års träning vet vad jag behöver när jag inte mår bra. Jag ser mitt dåliga mående som en signal till att jag behöver lyssna inåt och göra en förändring i mitt liv. Jag ser mitt dåliga måeende som en möjlighet att växa och utvecklas. Jag vet att varje gång jag möter min inre demoner så har jag oftast trampat över mina egna gränser… eller så är jag i en tillväxstfas där jag växer, och det är naturligt att det är utmanande.

Tänk om det är såhär, att varje gång livet suger så har du en gyllene möjlighet att komma närmare och lära känna dig själv?

Vad skulle hända om du vaknade varje morgon, och utforskade dig själv? Tänk om du skulle sluta slå på dig själv, och bara vara Nyfiken?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *